Generelt

Gruppa på Tjøm består av maks 12 barn og 2 voksen. Vi tar drosje fra barnehagen kl. 09.30 og er tilbake kl. 13.15.

Gjennom dette opplegget knytter barna vennskap på en god måte. Det er mindre konflikter og de er mer kreative.

De får allsidig fysisk utfoldelse gjennom klatring, gå i ulent terreng, gå på ulikt underlag til ulike årstider og trent utholdenhet gjennom lengre turer. De har ulike turer knyttet til eventyr, figurer og kulturminner. Vi besøker Mummihuset, Pulverheksas hus, Vikinggravene, Gustav Vigelands hus og Butikkstranda.

De utforsker planter og dyr gjennom årstidene, og bærekraftig utvikling blir et naturlig tema.

Se egen folder for Tjømsturene.

Tjømfolder.pub 2020.pub

Tjøm gamle rustne ting.jpg

Tjøm Gustav Vigelands hus.jpg

Aktiviteter på stranda og i skogen

Tjøm lek i vann redningsvest.jpg

Vi bruker redningsvest når vi er ved vann. Ellers bruker vi refleksvester på hele Tjømsturen.

På stranda utforsker vi livet i sjøen, leker med naturmaterialer og rydder søppel. Vi fisker krabber, maler på steiner og leker butikk.

Aktivitetene i skogen følger årstidene som for eksempel plukke sopp og bær, aker, klatre på steiner og trær.

Vi markere høytider/ merkedager med aktiviteter og mat. Til jul har vi egen Tjømsnisse som kommer med overraskelser.

I naturen skjer der mye rollelek hvor barna bygger hytter, lager butikk osv.

Tjøm, lek, steiner                   Tjøm stien til pulverheksa.jpg

lekehus som ser ut som mummihuset                              Tjøm figurer til pulverheksa.jpg

Hytta og bålplassen

hytta kan vi gå inn på kalde dager. Vi fyrer opp med ved og leser bøker, spiser og leker.

Gapahuken og bålplassen gir gode muligheter til tilberedelse av mat på bål, spikking og snekring. Ekstra koselig er det med en lesestund rundt bålet.

Tjøm fyr i ovnen.jpg          Tjøm Gapahuk pynt.jpg

Tjøm hyttebygging.jpg        Tjøm klatring.jpg